logo
 

“Claire Williams heeft het verknoeid, het was fout om haar aan te stellen”

14 juli 2018 — Voormalig F1-kampioen Jacques Villeneuve heeft zijn ongezouten mening gegeven over de situatie waarin het Williams F1 team zich momenteel bevindt. De Canadees viseert daarbij vooral Claire Williams.

Een bericht gedeeld door Racing Styles (@racingstyles) op

Het Williams F1 team bevindt zich in een crisis, dat is het minste wat je kan zeggen wanneer je weet dat Williams zich vorig jaar nog vooraan het middenveld van de F1-teams bevond terwijl het dit seizoen helemaal achteraan bengelt.

“Het team is dood. Ik zie niets ... Er is gewoonweg geen management,” vertelde Villeneuve tegenover ‘Motorsport-total.com’.

Villeneuve hekelt dat Claire Williams voor de rol van adjunt-teambaas de voorkeur kreeg op haar broer Jonathan.

“Er was destijds een alternatief: Hij en zij, en ze kozen voor Claire in plaats van Jonathan,” aldus Villeneuve. “Een grote fout, je moet gewoon maar kijken naar de situatie waarin het team zich nu bevindt.”

“Wanneer je naar een team zoals Williams kijkt dan moet je naar de top van de piramide kijken, ook vissen beginnen aan hun hoofd te stinken.”

“Ze zijn echt blind wat betreft het inzien van waar het team zich momenteel bevindt. Je moet toegeven dat je het verknoeid hebt. Ik zie niet hoe het team daaruit gaat geraken, ik zie het echt niet,” besloot Villeneuve.

De laatste overwinning van Williams dateert van 2012, toen Pastor Maldonado de GP van Spanje verrassend won. De laatste overwinning daarvoor dateert zelfs al van in 2004.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Williams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië