Codemasters kondigt F1 2015 aan

26 maart 2015 — Codemasters kondigde vandaag de nieuwe F1-game, F1 2015, aan voor de Playstation 4, Xbox One en pc. image

De Britse ontwikkelaar van voornamelijk racegames had ons beloofd dat de nieuwe telg in de F1-reeks eerder op het seizoen zou uitkomen, en die belofte komen ze dan ook na. F1 2015 moet immers op 12 juni in de winkelrekken liggen. Dat is een heel wat vroeger dan we gewoon waren van Codemasters.

Waar F1 2014 nog een verlengstuk was van de 2013-editie, mogen we bij de nieuwste game een ingrijpende wijziging verwachten. De EGO-engine, die reeds werd gebruikt sinds de allereerste DIRT-game, was dringend aan vernieuwing toe, en dat zullen we geweten hebben bij F1 2015. Dat is althans wat Codemasters ons belooft.

Alles moet een pak realistischer worden, zowel de handling en de physics van de wagens, als alles wat er rond gebeurt. Zo zal je via de Kinect of de Playstation camera kunnen communiceren met je race-engineer, om informatie op te vragen over de weersomstandigheden of het verloop van de race. Ook een pitstop zal op die manier kunnen worden uitgevoerd.

Of Codemasters zal slagen in hun opzet om de game een pak realistischer te maken, laten we in het midden, althans tot halfweg juni. Als kers op de taart beloofde Codemasters de toevoeging van F1 2014 als bonuscontent. Alle wagens, rijders en tracks van vorig jaar zullen nu ook speelbaar zijn op de next-gen consoles en pc, voorzien van een complete makeover in de gloednieuwe EGO-engine.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België