“Compleet onvoorspelbaar wie de pole zal behalen”

25 mei 2012 — De Formule 1 is dit seizoen extreem spannend. We kenden al vijf verschillende winnaars tijdens de eerste vijf races en ook wat Monaco betreft is het onvoorspelbaarheid troef.

image

Gisteren werden de eerste oefensessies voor de GP van Monaco verreden. Monaco is het enigste raceweekend waarbij er op donderdag wordt gereden. Vandaag dus geen F1-bolides die over het circuit scheuren maar voor zaterdag zijn er nog wel heel wat vraagtekens.

De eerste oefensessies verliepen immers niet onder droge omstandigheden. De vraag is dan ook hoeveel de vergaarde data waard zijn met het oog op de rest van het weekend. Het rijdersveld zit ook extreem dicht op elkaar dit seizoen en in Monaco komt alles meestal nog een stuk dichter op elkaar te zitten aangezien de wagens daar van ondergeschikt belang zijn.

Volgens Felipe Massa zal het dan ook compleet onvoorspelbaar zijn wie er met de pole aan de haal zal gaan.

“Ik denk dat het een goede dag was. Maar het is erg moeilijk om conclusies te trekken en voorspellingen te maken, zeker hier in Monaco. Zelfs voor ons is het niet duidelijk hoe de situatie tijdens de kwalificatie zal zijn,” zei Massa na afloop van de tweede oefensessie.

De tweede oefensessie werd bovendien getroffen door regen waardoor de teams tot op heden amper met de superzachte banden hebben gereden. In Monaco wordt de superzachte band voor het eerst gebruikt en dat zorgt voor de nodige vraagtekens.

“We hebben de superzachte band niet uitgetest, dat is nog iets waarmee we rekening moeten houden. We weten dus niet wat het verschil is tussen de zachte en superzachte band. Alles voelde echter goed aan, ook in de regen. Nu is het afwachten wat er tijdens de kwalificatie zal gebeuren,” besluit Massa.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België