logo
 

Complete chaos tijdens GP van België nipt vermeden

27 augustus 2015 — Het scheelde niet veel of de GP van België was in een complete chaos verzeild geraakt.


Een kleine week voor de GP van België schreven we hier op F1journaal reeds dat het risico bestond dat Belgische boeren mogelijk de GP van België zouden verstoren (Lees: Verstoren protesterende boeren raceweekend GP van België?). Er werd nadien weinig ruchtbaarheid aan gegeven maar er was wel degelijk een zeer concrete dreiging dat het F1-weekend in complete chaos zou verlopen.

De boeren dreigden er immers mee om vooral op zondag de verkeersstromen naar en van het F1-circuit grondig te verstoren of zelfs lam te leggen. Dat die dreiging erg concreet was bleek ook uit het plotse optreden van Bernie Ecclestone zaterdagochtend in de merchandising-village op het circuit van Spa-Francorchamps.

Bernie Ecclestone poseerde er met een ‘Belgische’ koe en dronk zelfs van een brik melk en dat allemaal om geblokkeerde wegen te vermijden. André Maes, organisator van de GP van België, liet tegenover ‘La Derniere Heure’ weten dat enkel op die manier op zondag een algemene blokkade van de snelweg en toegangswegen naar het circuit vermeden kon worden.

“De grooste bedreiging voor onze organisatie kwam van de landbouwers,” aldus André Maes. “Gelukkig slaagden we erin om een veel zinvollere actie met de nodige mediabelangstelling op poten te zetten. Daarbij hadden ze een ontmoeting met Bernie Ecclestone en dronk hij ook melk.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België