logo
 

“Concept car was een provocatie van Ferrari”

24 februari 2015 — Bij Ferrari dagen ze de concurrenten uit om zelf een zogenaamde 'concept car' te ontwikkelen die eventueel de F1-bolide van de toekomst kan worden.


Vorige week stelde Ferrari haar concept car aan het grote publiek voor en dat vlak voor er een vergadering over de toekomst van de Formule 1 van start ging. Ferrari liet weten dat dergelijke wagen te verwezenlijken was mits kleine aanpassingen aan het reglement.

Tijdens de vergadering werd echter beslist om tot 2017 geen noemenswaardige wijzigen te doen aan het technisch reglement van de Formule 1 en dit vooral om de kosten binnen de perken te houden.

Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, laat nu echter weten dat de publicatie van de concept car als een provocatie aanzien mag worden. Ferrari hoopt dat ook de andere teams een eigen concept car ontwikkelen.

“De wagen was een provocatie,” aldus Arrivabene. “Een provocatie die zich niet ver van de realiteit bevindt en in de nabije toekomst bereikt kan worden. Ik verwacht dat ook andere teams hun eigen concept car gaan ontwikkelen en dat zonder de discussie te starten over welke wagen nu de beste is of dat het ene team het voor het andere heeft gedaan. Dat is echt te gek.”

Met dat laatste verwijst Arrivabene overduidelijk naar Red Bull dat meteen na de publicatie van de foto’s van de concept car van Ferrari op twitter reageerde door te stellen dat ze reeds enkele jaren geleden een concept car ontwikkeld hadden.

“Ik ga aan ieder team vragen om een concept car te ontwikkelen. Op die manier gaan we echt iets in beweging krijgen,” besluit Arrivabene.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België