logo
 

Contractbesprekingen Nico Rosberg niet beïnvloed door aanrijding met Hamilton

05 juli 2016 — Volgens Gerhard Berger worden de contractbesprekingen tussen Nico Rosberg en Mercedes niet beïnvloed door de aanrijding tijdens het slot van de GP van Oostenrijk.


Eind dit seizoen loopt het contract van Nico Rosberg bij het Mercedes F1 team af. De Duitser is volop aan het onderhandelen voor een nieuw contract bij de renstal. Die onderhandelingen zullen ondanks de aanrijding met Hamilton niet anders verlopen.

Eind vorig seizoen werd reeds gesteld dat Mercedes eventueel haar rijdersduo zou moeten aanpassen indien de spanningen tussen Hamilton en Rosberg zouden aanhouden. Volgens Gerhard Berger, die door Nico Rosberg is aangesteld om de contractbesprekingen te voeren, heeft de aanrijding met Hamilton tijdens de laatste ronde van de race echter geen invloed op die contractbesprekingen.

“Nee, nee, nee,” reageert Berger. “Dat zou echt wel kortetermijndenken zijn.”

“We zagen een race waarbij iemand het fantastisch deed en wat er op het einde gebeurde werd veroorzaakt door verschillende omstandigheden. Dat is racen. Volgens mij ligt de schuld niet bij Nico maar ook niet bij Lewis.”

Ook Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes, is van mening dat de aanrijding geen invloed heeft op de contractbesprekingen.

“De contractbesprekingen vormen een beslissing voor de lange termijn en worden niet beïnvloed door een race-incident,” besluit Wolff.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België