Officieel: GP van Italië tot 2019 in Monza

02 september 2016 — Bernie Ecclestone bevestigde vandaag een verlenging van het contract voor drie jaar voor de GP van Italië op het circuit van Monza. Zo blijft het historische circuit op zijn minst tot eind 2019 op de F1-kalender.


De toekomst van de GP van Italië op het circuit van Monza kwam in twijfel na mislukte onderhandelingen tussen Bernie Ecclestone en Angelo Sticchi Damiani, de president van de Italiaanse motorsport federatie. Ecclestone dreigde de race te verhuizen naar Imola of de GP van Italië volledig te verwijderen van de kalender.

Vandaag bevestigde Ecclestone echter tijdens een persconferentie een nieuw driejarig contract.

“We bespreken samen nog de kleine details die belangrijk zijn in een contract en dan zullen we tekenen”, zei Ecclestone. “Er is dus geen probleem om hier te racen. Het zal hier zijn. Het contract zal enkel voor drie jaar zijn, maar hopelijk zijn we hier voor nog eens honderd jaar.”

De Italiaanse Grote Prijs staat sinds 1950 al op de F1-kalender. De race vond steeds plaats op Monza, met uitzondering van het jaar 1980 toen er geracet werd op Imola.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België