Coronatest Max Verstappen negatief na contact met Hamilton: “Gevaar op besmetting nog niet geweken”

03 december 2020 — Max Verstappen heeft op woensdag een coronatest ondergaan en de uitslag daarvan was negatief. Dat betekent echter nog niet dat Verstappen het coronavirus niet heeft.

Na zijn ‘nauw contact’ met Lewis Hamilton, onder andere op het F1-podium en tijdens de persconferentie, was het uitkijken naar het resultaat van de coronatest bij Max Verstappen. Het resultaat van Verstappen was negatief maar toch bestaat de kans dat de Nederlander alsnog positief test in de loop van de komende dagen.

Hamilton testte op maandag positief voor het coronavirus en het is de eerste keer dat er dit seizoen iemand op het F1-podium stond die een coronabesmetting had opgelopen. De testresultaten van de rijders worden dan ook met argusogen opgevolgd.

Vooral omdat eens te meer blijkt dat de manier waarop getest wordt en toegang wordt verleend om te mogen deelnemen aan een raceweekend niet waterdicht is.

Lewis Hamilton had voorafgaand aan zijn vertrek immers contact gehad met iemand die positief getest heeft op het coronavirus. Hamilton zelf testte drie keer op rij negatief, waarna alsnog op maandag een positief testresultaat volgde.

Verwonderlijk is zoiets niet want je test niet onmiddellijk na een coronabesmetting positief op het virus, de detectie van de virusdeeltjes kan vaak slechts na enkele dagen gebeuren. Dat is meteen ook de reden waarom het mogelijk is dat Verstappen later deze week alsnog positief test op het coronavirus.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België