Coronavirus bedreigt F1-kalender steeds nadrukkelijker

25 februari 2020 — Het coronavirus verspreid zich wereldwijd verder en vormt zo ook steeds nadrukkelijker een bedreiging voor de F1-kalender. Nadat eerder al de GP van China wed geannuleerd worden nu immers ook de races in Vietnam en Bahrein bedreigd door het coronavirus.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bahrain International Circuit (@bah_int_circuit) op

Ook in Bahrein zijn er immers al besmettingen vastgesteld en in het Midden-Oosten worden dan ook drastische maatregelen genomen om een verder verspreiding van het virus te voorkomen.

Bahrein heeft onder andere alle vluchten van en naar Dubai en Sharjah geschrapt. De Verenigde Arabische Emiraten schrapten ook de vluchten met Iran, waar er eveneens heel wat besmettingen zijn.

De GP van Bahrein staat gepland voor 22 maart maar gaat voorlopig zoals gepland gewoon door. Het opschorten van het vliegverkeer met Dubai kan echter voor ernstige logistieke problemen zorgen, zowel voor het personeel van de teams alsook het materiaal. In principe wordt er na de eerste race in Australië immers rechtstreeks naar de internationale luchthaven van Dubai gevlogen, van waaruit er dan naar Bahrein wordt gegaan.

Zelfs wanneer de race in Bahrein niet wordt geannuleerd bestaat dus de kans dat de teams niet op tijd in Bahrein geraken. Tussen de eerste race in Australië en de race in Bahrein zit immers maar enkele dagen tijd.

De situatie in Vietnam is ondertussen ook niet veel beter. Uit voorzorg worden heel wat mensen in quarantaine gehouden. De organisatie van de F1-race in Hanoi liet onlangs nog verstaan dat de race voorlopig zoals gepland op 5 april zal doorgaan maar ook de FIA liet reeds verstaan de situatie op de voet te volgen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België