logo
 

Coronavirus: FIA richt crisisgroep op

07 maart 2020 — De FIA heeft een crisisgroep in het leven geroepen die de situatie omtrent het coronavirus elke twee dagen zal evalueren.


De wereld raakt meer en meer in de greep van het het coronavirus en ook de autosport ontsnapt daar niet aan. Daarom richt de FIA een crisisgroep op die de situatie op de voet zal volgen en zal beraadslagen over al dan niet te ondernemen acties.

In een verklaring van de World Motor Sport Council staat te lezen dat de crisisgroep is opgericht naar aanleiding van de feedback van Gerard Saillant. Hij is de voorzitter van de medische commissie van de FIA en volgt de situatie al enkele weken op.

De crisisgroep zal de situatie en de impact van het coronavirus samen met organisatoren blijven volgen, net zoals de adviezen van de betrokken autoriteiten, de lokale regeringen en de Wereld Gezondheidsorganisatie.

Er wordt vooral benadrukt dat de kalenders van de kampioenschappen constant geëvalueerd zullen worden, en indien nodig aangepast. Dit om zowel de motorsportgemeenschap als het publiek te beschermen. Dat betekent dus dat de kans bestaat dat er nog races zullen uitgesteld of afgelast worden. 

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België