“Coronavirus kan vier F1-teams doen verdwijnen”

06 april 2020 — McLaren-baas Zak Brown heeft in een interview met de BBC laten verstaan dat de crisis die door het coronavirus werd veroorzaakt maar liefst vier teams kan doen sneuvelen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Eerder gingen er al stemmen op om de kosten van de Formule 1-teams sterk te doen verminderen en nu het coronavirus een wereldwijde crisis heeft uitgelokt weerklinkt die boodschap alleen maar luider.

De voorspellingen over de teams die de crisis kunnen overleven worden steeds somberder. Eerst was er sprake van een tweetal teams die concreet gevaar zouden lopen maar volgens McLaren-baas Zak Brow mag dat aantal minstens maal twee gedaan worden.

“Dit is een potentiële ramp voor de teams en wanneer dat zo is voor voldoende teams, wat niet noodzakelijk betekent dat dit voor meer dan twee moet zijn, is het ook een ernstige bedreiging voor de Formule 1 in zijn geheel,” aldus Brown tegenover de BBC.

“Kunnen er volgens mij twee teams verdwijnen indien we niet snel en doortastend genoeg actie ondernemen? Ja, zeker en vast. Ik zie zelfs eventueel vier teams verdwijnen indien we dit niet juist aanpakken.”

“Wetende hoe lang het vraagt om een F1-team op te starten en gezien de economische crisis die we momenteel meemaken, denk ik niet dat je er van uit moet gaan dat er potentiële teams in de rij staan om op de grid te staan. Ik denk dat de timing niet slechter dan nu kan zijn.”

“De F1 bevindt zich volgens mij momenteel dan ook in een erg fragiele staat,” besloot Brown.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België