“Coronavirus zal ook in 2021 de start van het F1-seizoen bepalen”

24 november 2020 — Volgens Sebastian Vettel zal de wereldwijde pandemie met het coronavirus COVID-19 ook volgend jaar nog een grote invloed hebben op de F1-kalender.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

In maart van dit jaar werd slechts enkele uren voor aanvang van de eerste oefensessie op het Albert Park circuit beslist dat de GP van Australië niet zou doorgaan. De fans stonden letterlijk voor de toegangspoorten, een scenario dat men in Australië volgend jaar absoluut niet herhaald wil zien.

De Formule 1 maakte onlangs een voorlopige F1-kalender voor 2021 bekend maar het risico bestaat dat we ook volgend jaar een ernstig verstoorde F1-kalender krijgen, dit ondanks alle concrete plannen en voorzorgsmaatregelen die de Formule 1 heeft genomen.

Ook Sebastian Vettel denkt dat COVID-19 volgend jaar nog ingrijpende gevolgen zal hebben voor de Formule 1.

“Tweeëntwintig races vergt een enorme inspanning, het draait niet alleen rond het anderhalf uur dat je op zondag ziet, er vindt achter de schermen heel wat meer werk plaats,” aldus de viervoudig F1-kampioen volgens ‘F1i.com’.

“Langs de andere kant is er ook de vraag wat voor begin van het seizoen we zullen krijgen en hoe lang de situatie met de pandemie zal aanhouden.”

De kans dat de F1-kalender ook in 2021 opnieuw verstoort wordt door het coronavirus COVID-19 is niet ondenkbaar, zelfs eerder logisch.

“Ik denk dat COVID-19 ook volgend jaar invloed zal hebben op de F1-kalender, of op zijn minst op de start van het seizoen.”

“We hopen allemaal dat we naar een normale situatie kunnen terugkeren waarbij fans naar de races kunnen komen, dat we ons opnieuw op het racen kunnen focussen,” besloot Vettel.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België