logo
 

Correa: “Mijn opmerkingen over de FIA zijn uit de context gehaald”

02 februari 2020 — Juan Manuel Correa probeert de gemoederen te bedaren nadat er commotie was ontstaan over vermeende uitspraken over de FIA. Volgens de F2-piloot zijn de uitspraken die hij deed uit hun context getrokken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) op

Nadat er een artikel verscheen waarin F2-piloot Juan Manuel Correa felle kritiek uitte op wat de FIA na zijn zware crash in Spa-Francorchamps deed, probeert Correa nu zijn opmerkingen te ontkrachten en enigszins te relativeren.

Volgens het artikel kreeg Correa in het ziekenhuis van Luik geen bezoek van de FIA, dit terwijl Correa er voor zijn leven vocht. Correa vertelde dat de artsen van het ziekenhuis graag informatie van de FIA hadden gekregen om zijn behandeling beter te kunnen doen maar dat de FIA niets deed.

De FIA zag zich genoodzaakt om te reageren en liet weten dat ze wel degelijk op maandagmorgen in het ziekenhuis zijn geweest. Ze stonden naar verluidt steeds in contact met de artsen.

Correa laat nu via een Instagram-post verstaan dat zijn woorden in het artikel van Essentially Sports uit de context zijn getrokken.

“Feit is dat veel van mijn opmerkingen uit hun context zijn gehaald of gewoonweg niet juist zijn,” aldus Correa.

“In heb niemand beschuldigd van nalatigheid over onwetendheid. Het onderzoek van de FIA is nog steeds bezig en tot dat is afgerond wil ik geen aannames doen. Pas wanneer ik het rapport heb gelezen wil ik eventueel vragen stellen. Ik vind het trouwens verrassend dat het nog niet klaar is.”

Hieronder het volledige statement van Correa:

Dit bericht bekijken op Instagram

I don’t like posting boring stuff like this, but I just felt like clearing it out. ✌️

Een bericht gedeeld door Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België