Coulthard: “Abu Dhabi wordt tricky”

26 oktober 2009 — Voormalig F1-rijder David Coulthard mocht onlangs al eens proeven van het circuit van Abu Dhabi. De Schotse BBC-presentator is van mening dat dit nieuwe circuit alvast voor lastige momenten zou kunnen zorgen.

Komend weekend zal de eerste Grand Prix van Abu Dhabi plaatsvinden en daar horen natuurlijk altijd enkele testritten bij in de voorafgaande week. David Coulthard ging voor alle duidelijkheid met een tweezitter het circuit rond maar aangezien hij nog maar een jaar geleden stopte met de F1, zat er dus nog heel wat pit in de Schotse rijder. Volgens Coulthard zouden de rijders wel eens last kunnen gaan ondervinden wat betreft hun zicht in het laatste gedeelte van het circuit.

“In het eerste gedeelte van het circuit kan je wel stellen dat men hier duidelijk over een nieuw circuit beschikt maar vanaf bocht vier begint het plots trager te gaan. Vervolgens is er nog een lang stuk van ongeveer 1,2 kilometer waar men zal gaan proberen in te halen. De uitgang van de pitlane lijkt me verder ook nog bijzonder want de rijders moeten daarvoor door een tunnel onder het circuit. De mecaniciens zullen vast blij zijn met de airco in hun pitboxen.”

“Volgens mij zullen de rijders en het publiek toch wel wat last gaan ondervinden van hun zicht op het circuit. De rijders op zich zullen zich er wel snel naar schikken maar met wat extra licht zouden ze op sommige plaatsen toch nog een betere onderscheiding verkrijgen tussen dag en nacht. Dit circuit beschikt duidelijk over twee sectoren met telkens serieus wat verschil”, zo vertelde David Coulthard.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België