logo
 

Coulthard: ‘‘Bestraffing Alonso is hard’’

11 juli 2010 — Voormalig F1-rijder David Coulthard is van mening dat Fernando Alonso geen andere keuze had dan het afsnijden van de chicane. De bestraffing vindt de huidige Bbc-presentator dus wat overmatig.

Het is maar goed dat meningen in de Formule 1 altijd verschillen. Ook vandaag zijn de meningen duidelijk verdeeld wat het kleine incident tussen Fernando Alonso en Robert Kubica betreft. Kubica liet Alonso geen ruimte en vervolgens gaf de Spanjaard Kubica zijn positie niet terug nadat hij de chicane had afgesneden. In diezelfde ronde diende Kubica zijn wagen al parkeren omwille van een probleem met de remmen. David Coulthard kan de zogezegd illegale handeling van Alonso best begrijpen.


‘‘Volgens mij had Fernando weinig keuze. Hij kreeg geen ruimte en kon ook niet toegeven aan snelheid. Hij bevond zich in een onverwachte omstandigheid. De stewards bekijken het reglement letterlijk en ik begrijp dat men strikt wil zijn. Toch mogen ze niet al te intensief handelen’’ aldus David Coulthard.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België