Coulthard neemt met Mercedes deel aan DTM

03 april 2010 — Voormalig F1-rijder David Coulthard keert als rijder terug naar de motorsport. De Schotse rijder zal samen met Mercedes in de DTM gaan strijden.

Bij Mercedes schijnt men alle vertrouwen te hebben in gepensioneerde en dus ervaren rijders. Na het terughalen van Michael Schumacher in de F1 zal nu ook David Coulthard voor de Duitse autoproducent uitkomen. Net als Mika Hakkinen en vele andere bekendheden is de DTM voor Coulthard een grote uitdaging geworden. Definitief stoppen met racen zou dan ook nooit aan de orde zijn geweest.

“Ik mocht niet lang geleden een test in de DTM uitvoeren voor Mercedes. Ik voelde de adrenaline en had meteen de smaak weer te pakken. Ik heb altijd gezegd dat ik niet definitief zou stoppen met racen. De DTM is eveneens een zeer professionele klasse en Mercedes is eveneens een zeer competitieve renstal. Ik heb altijd kunnen genieten van de competitie en daarom wilde ik graag op het voorstel ingaan. Ik wordt ouder en veel mogelijkheden zal ik weldra niet meer hebben. Ik heb nog wel wat jaren te gaan en die wens ik in de DTM te benutten”, zo verklaarde Coulthard die op 25 april al in Hockenheim mag verschijnen.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België