Coulthard verwacht goedkeuring diffusers

11 april 2009 — Voormalig F1 piloot en BBC analyst David Coulthard denkt dat de FIA volgende week haar goedkeuring zal geven voor de omstreden diffusers van Brawn GP, Williams en Toyota.

Dinsdag komt er eindelijk een einde aan de diffuser discussie. Sinds het begin van het seizoen worden de diffusers van Brawn GP, Williams en Toyota onder de loepen genomen door de andere teams en de pers. Ze zouden niet volgens de letter van het reglement zijn en ze zouden de drie teams een oneerlijk voordeel bezorgen.

Op de beslissing van de FIA is het wachten tot dinsdag. Dan komt het Internationaal Hof van Beroep van de FIA samen in Parijs om zich over de zaak te buigen. Red Bull reserverijder en BBC analyst David Coulthard denkt dat de FIA de diffusers legaal zal verklaren.

“Ik ben zelf geen ingenieur maar de technische mensen van de FIA zeiden in Melbourne dat de wagens legaal waren. Ik denk dan ook dat de FIA die beslissing zal bevestigen. De andere teams zullen dan waarschijnlijk hun wagens gaan aanpassen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België