“Crash van data-server veroorzaakte uitval van DRS tijdens GP van Abu Dhabi”

02 december 2019 — Volgens racedirecteur Michael Masi heeft een gecrashte data-server er tijdens de GP van Abu Dhabi voor gezorgd dat het systeem van DRS gedeactiveerd werd.

“Het was een data-server die gecrasht was,” gaf de racedirecteur als verklaring voor het uitvallen van DRS. “Zoals we konden zien werkte de timing nog steeds. Er was echter een crash en we hebben DRS dan ook onmiddellijk gedeactiveerd.”

Masi liet vervolgens verstaan dat het systeem enkel en alleen gereactiveerd kon worden wanneer ze honderd procent zeker waren dat het systeem opnieuw werkte maar dat dit ook nog eens op basis van de juiste gegevens was.

“We deden dan ook gezamenlijk met de FIA en de F1 verschillende controles om na te gaan of alles probleemloos opnieuw werkte. Tot we zeker waren wilden we DRS niet opnieuw activeren.”

Volgens Masi werd een back-up systeem gebruikt om de nodige dataverbindingen met de wagens opnieuw te herstellen.

“We moesten eerst en vooral het eerste probleem identificeren,” aldus Masi. “Eenmaal we dat wisten was er een back-up systeem maar daarop zat vertraging.”

“We zorgden ervoor dat alles opnieuw werkte en eenmaal alles stabiel draaide en we vertrouwen hadden dat alles correct was konden we DRS opnieuw activeren.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België