logo
 

“Crash Verstappen maakt deel uit van zijn leerproces”

30 mei 2016 — Max Verstappen crashte tijdens de GP van Monaco, iets dat volgens Red Bull-teambaas Christian Horner deel uitmaakt van de Nederlander zijn leerproces.


Twee weken geleden zorgde Max Verstappen tijdens de GP van Spanje voor een stunt door met de overwinning aan de haal te gaan maar in Monaco verliep het heel wat minder goed. Drie crashes tijdens hetzelfde raceweekend, het was voor Verstappen dus een weekend om snel te vergeten.

Christian Horner, die na de overwinning in Spanje nog de loftrompet schalde over Verstappen, hoopt dat de 18-jarige Verstappen zal leren uit zijn fouten.

“Hij kende een zeer sterke eerste helft van de race, waarin hij enkele fantastische inhaalmanoeuvres deed. Hij boekte heel wat progressie en reed in de top tien,” aldus Horner. “Hij was aan het pushen omdat hij zag dat Rosberg niet zo ver voor hem reed. Jammer genoeg verschalkten de weersomstandigheden hem bovenaan de klim naar omhoog.”

“Hij was niet de enige rijder die verschalkt werd. Het was voor hem een erg groot verschil met het raceweekend twee weken geleden. Het maakt allemaal deel uit van een leerproces en ik denk dat je nog steeds kan zien dat het pad dat hij aflegt erg indrukwekkend is. Ik denk dat hij alleen maar bijleert en we zullen hem volgend jaar niet dezelfde fouten zien maken,” besluit Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België