logo
 

Crashende Magnussen: “De baan lag natter dan verwacht”

26 juli 2014 — Kevin Magnussen crashte bij het begin van Q3. Ook al eindigde wk-leider Nico Rosberg enkele seconden daarvoor bijna ook in de bandenstapels, toch kan Kevin Magnussen zichzelf de fout blijkbaar maar moeilijk vergeven.

Door de crash eindigde Magnussen het laatste deel van de kwalificatie kansloos als tiende. De Deen moet voorlopig echter nog afwachten of er geen bijkomende gridpenalty volgt. Het valt immers nog af te wachten of McLaren bijvoorbeeld zijn versnellingsbak niet moet wisselen.

“Ik ben in de bandenmuur gevlogen. Het was natter dan dat ik had verwacht,” zei Magnussen tegenover Sky Sports. “Het was in de eerste bocht veel natter dan in de laatste bocht. Ik kwam uit de laatste bocht en beschikte over enorm veel grip. Ik remde dan ook zoals ik dat anders ook deed, maar dat was blijkbaar niet waar ik had moeten remmen.”

“Ik vind het enorm jammer voor het team, dit is erg ontgoochelend voor hen. Ik denk dat we anders een goede kwalificatie hadden kunnen rijden.”

“Het is spijtig dat we er niet meer uitgehaald hebben. Het is niet mooi om met de wagen in de bandenmuur te vliegen. Ik hoop echter dat de wagen in orde is,” besluit Magnussen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België