CVC verkoopt F1-aandelen voor 1,6 miljard dollar

22 mei 2012 — CVC Capital heeft een groot deel van haar belang in de Formule 1 verkocht voor zo'n slordige 1,6 miljard dollar.

CVC Capital was één van de grootste aandeelhouders van de Formule 1. Het bezat zo’n 60 procent van de F1-aandelen en verkocht naar verluidt 20 procent van de F1-aandelen voor 1,6 miljard dollar (+/- 1,26 miljard euro). CVC Capital behoudt dus een belang van 40 procent in de Formule 1.

De investeringsmaatschappij verkocht haar belang van 20 procent aan drie andere partijen: de Amerikaanse vermogensbeheerders BlackRock en Waddell & Reed en de Noorse centrale bank. Binnen ongeveer een maand plant men een IPO op de beurs van Shanghai van zo’n 3 miljard dollar. De deal waardeert de Formule 1 op iets meer dan 9 miljard dollar (+/- 7,10 miljard euro).

Volgens ingewijden moet de huidige deal voor meer aantrekkingskracht zorgen en de waarde van de Formule 1 bevestigen. Wij zijn alvast benieuwd om te weten of de eerste beursdagen van het F1-aandeel op de beurs van Shanghai beter verlopen dan die van Facebook in New York. We zullen echter nog een maand moeten wachten om dat te weten te komen.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België