CVC wacht ontwikkelingen in zaak Ecclestone af

18 juli 2013 — CVC Capital, het bedrijf dat de meerderheid van de aandelen in de Formule 1 bezit, laat Bernie Ecclestone voorlopig nog op post blijven.

Gisteren werd bekend dat Bernie Ecclestone officieel gedagvaard werd in de zaak rond de verkoop van de aandelen van de Formule 1 in 2005. Ecclestone zou zo’n slordige 44 miljoen dollar overgemaakt hebben aan Gerhard Gribkowsky van de Bayern Landesbank om de aandelen onder de waarde te verkopen aan CVC Capital.

Er waren destijds andere partijen die bereid waren om veel meer te betalen voor de aandelen, maar als CVC de aandelen in handen zou krijgen, dan was Ecclestone verzekerd van het behoud van zijn functie als CEO van de Formule 1.

Door de hele zaak wordt er nu al druk gespeculeerd over een eventueel aftreden van Ecclestone. CVC verspreidde vandaag echter een statement waarin ze niet onmiddellijk eisen dat Ecclestone zijn functie neerlegt, maar dat ze de ontwikkelingen zullen volgen tijdens de komende paar weken. Ondertussen bereidt Ecclestone, samen met zijn advocaten, een antwoord voor op de aanklacht. De Brit krijgt hiervoor zes weken de tijd.

Het statement klonk als volgt: “De Raad van Bestuur van de Formula One Group bevestigt de volgende stap uit München: Meneer Ecclestone, CEO van de Formula One Group, heeft vanwege het Gerechtshof van München een dagvaarding ontvangen in het Engels. Meneer Ecclestone krijgt nu zes weken de tijd om een antwoord te formuleren op zijn dagvaarding, alvorens het Hof een beslissing kan maken over het opstarten van het proces. De Raad van Bestuur zal intussen de verdere ontwikkelingen in de betreffende zaak opvolgen.”

Ecclestone heeft altijd zijn onschuld staande gehouden door te beweren dat de aantijgingen tegen zijn persoon over omkoping van Gribkowsky uit de lucht geplukt zijn. Volgens de Brit werd hij zelf het slachtoffer van afpersing door Gribkowsky.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België