Cyril Abiteboul: “We moeten iedereen binnen Renault verslaafd maken aan succes”

15 oktober 2020 — Renault F1-teambaas Cyril Abiteboul was uiteraard zeer tevreden met de podiumplaats van Daniel Ricciardo, al vormt dat resultaat nog maar het begin van wat Renault verder moet zien te verwezenlijken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

“Het is overduidelijk een zeer emotioneel moment, het is een geweldig gevoel,” aldus Abiteboul. “Dat podium is zeker niet het einde van alles en het bereiken van ons doel in de F1.”

“Als constructeur willen we meer dan dit, maar er moet altijd een eerste keer zijn. Dat eerste podium hier, dat moment met Daniel op een plaats zoals de Nürburgring, dat is een geweldig moment.”

Volgens Abiteboul was het eerste podium voor Renault sinds het opnieuw als volwaardig fabrieksteam deelneemt aan de Formule 1 mentaal een serieuze opsteker voor het ganse team.

“Een project als dit vergt enorm veel en hard werk en ik heb het dan niet over mij maar over de 1 000 medewerkers in de fabriek die dit team vormen,” aldus de Fransman. “Ze hebben wat nood aan emotie, aan wat energie.”

“Je moet in het achterhoofd houden dat we enorm gegroeid zijn. De meeste medewerkers die het team de voorbije jaren vervoegd hebben zijn erg jong en hebben nog nooit het gevoel van winnen gevoeld, of zelfs maar op het podium gestaan.”

“Dat hebben we dan ook nodig. We moeten hen verslaafd maken aan succes zodat ze verder ontwikkelen en zodat we aan nieuwe successen kunnen bouwen.”

De komst van Fernando Alonso kan dat verlangen naar succes volgens ons alleen maar aanwakkeren ...

Dit bericht bekijken op Instagram

10 years since we last stepped on the podium, what a feeling, what a team! • #RSspirit #EifelGP #Renault #F1 #Formula1 #DanielRicciardo #EstebanOcon #DR3 #EO3

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België