Cyril Abiteboul: “Weddenschap om tatoeage gebeurde na een paar biertjes”

13 oktober 2020 — De ondertussen veelbesproken weddenschap tussen Renault F1-teambaas Cyril Abiteboul en Daniel Ricciardo kwam tot stand na een paar biertjes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Vorig jaar gingen Cyril Abiteboul en Daniel Ricciardo een weddenschap aan tijdens het raceweekend van de GP van Groot-Brittannië. Als de Australiër erin zou slagen om het eerste podium te scoren voor Renault sinds hun terugkeer in 2016 als fabrieksteam zouden Abiteboul en Ricciardo dezelfde tattoo laten zetten.

Afgelopen weekend was het dan zover toen Ricciardo de derde plaats wist te behalen in de GP van de Eiffel en belofte maakt uiteraard schuld. Abiteboul laat aan ‘Motorsport’ weten dat hij nog niet juist weet hoe het in zijn werk zal gaan maar hij wil wel graag beslissen over de grootte en de locatie van zijn tattoo.

“Het is me nog altijd niet echt duidelijk,” aldus de Fransman. “Maar ik denk dat hij een design mag kiezen en ik de locatie en de grootte, want zoals je weet doet de grootte ertoe. Dus als ik mag beslissen over de grootte maakt het design me niet zo veel uit.”

“Het is niet echt mijn stijl maar ik denk dat ik net daarom de weddenschap ben aangegaan. Ik herinner me die bewuste avond in Silverstone vorig jaar waar Daniel me zijn laatste nieuwe tatoeage liet zien.”

“Ik vroeg hem toen: ‘Hoe komt het zover? Wat is de mentale reis die je maakt om ertoe te komen om zo’n tatoeage te nemen?’ Hij antwoordde me: ‘Eigenlijk kwam ik gewoon voorbij aan de tattoo-winkel en ik besloot om er eentje te laten zetten.’”

“Toen dacht ik ‘oké, laten we het meteen goed doen. Als jij een podium weet te scoren, dit was na een paar biertjes, laat ik er een zetten.’ En ik ben een man van mijn woord.”

“Ik ga het dus doen maar ik wil eerst nog beslissen over de grootte en de locatie.”

Red Bull F1-teambaas Christian Horner had al een idee voor een tattoo na de race, namelijk een grote Red Bull op zijn achterwerk.

Het lijkt ons sterk dat Abiteboul dat zal doen …

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België