Daimler-CEO: “Mercedes is het Bayern München van de Formule 1”

17 oktober 2020 — De CEO van Daimler, Ola Kaellenius, laat weten dat Mercedes ook in de toekomst actief blijft in de Formule 1, dat staat te lezen op de website van ‘Reuters.’

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Ola Kaellenius bevestigde op woensdag aan een aantal journalisten tijdens een virtuele persconferentie dat Mercedes ook in de toekomst actief blijft in de Formule 1.

Hij omschreef het als volgt: “We hebben evenveel redenen om te stoppen met de F1 dan Bayern München heeft om te stoppen met voetbal.”

Wel gaf de Zweed aan dat Daimler flink moet moet besparen maar dat ze willen meewerken aan de toekomst van de F1 en de sport emissieneutraal maken door onder andere het gebruik van synthetische brandstoffen.

“De netto financiële impact zal in de komende drie jaar worden gehalveerd. We hebben een nog agressievere kostenreductiedoelstelling in de Formule 1 dan voor de rest van het bedrijf”, aldus Kaellenius.

Maar hij heeft er alle vertrouwen in en laat weten dat Daimler op het vlak van Europese emissienormen helemaal op schema zit. In het derde kwartaal is de verkoop van hybride en elektrische auto fors gestegen en verwacht wordt dat die trend zich ook in het vierde kwartaal zal doorzetten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België