“Daimler wil Sebastian Vettel als Mercedes F1-piloot in 2021”

20 mei 2020 — Zien we Sebastian Vettel volgend jaar voor het Mercedes F1 team rijden? De kans lijkt niet geheel onbestaande.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Vorige week raakte bekend dat Sebastian Vettel eind dit jaar Ferrari verlaat. Grote vraag was ook meteen of dit voor Sebastian Vettel meteen ook het einde van zijn F1-carrière zou betekenen.

Volgens veel insiders zou het voor de Formule 1 een enorm gemis zijn indien Vettel eind dit jaar de Formule 1 daadwerkelijk de rug zou toekeren.

Vettel zou alleen overwegen om in de F1 te blijven indien hij in een competitieve wagen zou kunnen racen. Bij Red Bull is er geen ruimte en zo lijkt alleen Mercedes een mogelijkheid te kunnen zijn.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff liet reeds verstaan dat Mercedes niet kan negeren dat Vettel beschikbaar komt. Tegelijkertijd liet Toto Wolff echter ook weten de voorkeur te geven aan het behouden van het huidige rijdersduo bestaande uit Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

De voorbije dagen horen we steeds vaker dat Vettel eventueel de vervanger van Valtteri Bottas zou kunnen worden. Op twitter laat Giuliano Duchessa, een door de FIA geaccrediteerd journalist, weten dat men in de bestuurskamer van Daimler, het moederbedrijf boven Mercedes, het idee genegen is dat Vettel eventueel voor het Mercedes F1 team zou racen.

Als Duitser en viervoudig F1-kampioen zou Vettel voor Mercedes een veel grotere commerciële waarde hebben dan Valtteri Bottas. Daarnaast zou Mercedes dan met Vettel en Hamilton over een droomduo beschikken. Afwachten of Lewis Hamilton het idee ook genegen is ...

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België