logo
 

D’Ambrosio droomt van eerste wk-punt

09 september 2012 — Vandaag wordt opnieuw een belangrijke dag voor onze landgenoot. Zijn eerste F1-race in de Lotus E20 en hij droomt meteen van een eerste wk-punt.

image D’Ambrosio zijn taak dit weekend was niet eenvoudig. Hij moest plots invallen voor de geschorste Romain Grosjean en dat zonder veel voorbereiding en amper een testdag ervaring in de wagen van Lotus. Dat was dan nog zelfs op een nat circuit van Mugello.

De druk op de schouders van onze landgenoot moet enorm groot zijn. Dit raceweekend en vooral de race zelf is een eenmalige en unieke kans om zich te bewijzen tegenover gans de F1-paddock. Vandaag kan en moet hij een solide race rijden zonder veel fouten en dit in de hoop zich te verzekeren van een racezitje voor volgend seizoen.

D’Ambrosio kende gisteren een moeilijke kwalificatie, wat logisch is in het uitermate competitieve rijdersveld van dit seizoen waarbij één of twee tienden vaak enkele plaatsen op de startgrid betekenen. Hij verwacht echter dat de race een stuk beter zal verlopen dan de kwalificatie en droomt zelfs van zijn allereerste wk-punt.

“Ik denk dat het tijdens de race zeker en vast beter zal gaan. Maar nogmaals, het is mijn eerste race dit seizoen. Het zal de eerste keer zijn dat ik zeer lange stints zal rijden. Brazilië vorig jaar was mijn laatste race. Er zijn dus nog heel wat vraagtekens. Ik zal tijdens de race met heel wat onzekerheden moeten afrekenen,” zei D’Ambrosio na zijn kwalificatie.

“Het wordt belangrijk om de finish te halen. Bij de start is de eerste bocht echter zeer gevaarlijk. Indien ik vervolgens nog een punt zou kunnen halen dan is dat fantastisch,” gaat D’Ambrosio verder. “Ik weet niet of het mogelijk zal zijn. Het zal van de race afhangen en hoe alles verloopt met een volle brandstoftank. De bandenslijtage zal een cruciale rol spelen. We hebben onze strategie nog niet besproken”.

D’Ambrosio heeft door zijn periode bij Virgin, nu Marussia, een goede naam in de F1-paddock . Zijn kansen op een racezitje voor 2013 staan en vallen echter bij de race van vanmiddag. Wij duimen alvast voor hem, u ongetwijfeld ook.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Jerome d'AmbrosioLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België