D’Ambrosio komt niet over de finish in Abu Dhabi

13 november 2011 — Onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio heeft de finish niet gehaald in Abu Dhabi. De Belg moest zijn wagen noodgedwongen binnenrijden wegens een probleem met de remmen.

image

Het lag dus niet aan Jérôme zelf, maar een technisch probleem verhinderde hem van de race uit te rijden: “Wat een zonde. Ik had een goede start en was hard aan het vechten tegen de HRT’s, maar ik had een probleem met de remmen en mijn race was voorbij. Maar we zullen hard blijven werken en gemotiveerd blijven om de race in Brazilië op een hoogtepunt af te sluiten”, zegt D’Ambrosio na afloop van de race.

Ploegmaat Glock wist wel te eindigen in tegenstelling tot de race in India. Hij kwam als negentiende over de streep. “Het was een goede race vandaag. De snelheid was niet slecht en ik lag zelfs voor op enkele snellere wagens. Op het einde hebben ze ons wel bijgehaald. De medium banden waren wel wat moeilijker omdat ik ze door de blauwe vlaggen niet goed op temperatuur kreeg.”

Er rest nog één race dit seizoen en ook de laatste race waarvan D’Ambrosio nog zeker is dat hij in de wagen zal zitten. Voor 2012 zou het team pas na Brazilië bekend maken wie de tweede piloot naast Glock zal zijn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België