logo
 

“D’Ambrosio verdient een racezitje in 2013”

18 september 2012 — Eric Boullier, teambaas van het Lotus F1 Team, was duidelijk tevreden over de prestaties van onze landgenoot in Italië. Volgens Boullier verdient D'Ambrosio een racezitje in 2013.

image
Al zal dat dan waarschijnlijk niet bij Lotus zijn want normaal gesproken wil het team in 2013 haar huidig rijdersduo behouden. Toch stelt Boullier alles in het werk om D’Ambrosio in 2013 aan een racezitje te helpen. Op zich ook een beetje logisch aangezien Boullier mee achter Gravity Sports schuilgaat, het managementbureau dat D’Ambrosio ondersteunt.

Enerzijds heeft D’Ambrosio bij Lotus niet volledig gekregen wat op voorhand was besproken: verschilende oefensessies op vrijdag kunnen rijden. Anderzijds was Monza een ideale gelegenheid om zijn talent te tonen, al was het wel een loodzware opdracht. D’Ambrosio had immers zo goed als geen ervaring in de Lotus E20.

“Ik denk dat ieder team dat eventueel haar twijfels had over hem nu zal ingezien hebben dat hij snel is alsook veel toewijding en professionalisme heeft. Hij verdient een plaats in de Formule 1,” aldus Boullier tegenover Autosport. “Hij was goed. Iedere teambaas zou hem in overweging moeten nemen.”

“Tijdens de tweede racehelft waren zijn rondetijden zeker zo goed als de wagens voor hem. Hij heeft geen enkele fout gemaakt en was erg professioneel. Het was een indrukwekkend weekend in Monza,” luidde het besluit van Boullier.

Uiteraard is het nu te hopen dat Boullier zijn woorden niet in dovemansoren vallen. Vorig jaar moest D’Ambrosio zijn racezitje bij Virgin, nu Marussia, afstaan aan Charles Pic. Hopelijk kan onze landgenoot in 2013 inderdaad opnieuw op de stardgrid verschijnen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Jerome d'AmbrosioLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België