D’Ambrosio: “Verloor veel tijd achter Liuzzi”

26 juni 2011 — Jérôme D'Ambrosio reed vandaag in Valencia reeds zijn zevende van in totaal acht GP´s in de Formule 1 uit. De tweeëntwintigste plaats bleek voor onze landgenoot het hoogst haalbare, mede door het feit dat geen enkele wagen vroegtijdig uit de wedstrijd verdween.

D’Ambrosio, die tijdens de kwalificaties nog kreeg af te rekenen met een probleem aan de ophanging van zijn Virgin, hield wel de beide Hispania´s achter zich. Die Hispania´s hebben de rookie echter wel redelijk wat tijd gekost.

“Ik ben gelukkiger met mijn wedstrijd van vandaag dan met mijn kwalificatie van gisteren”, zegt D’Ambrosio overtuigend. “Ondanks het feit dat ik achter Liuzzi wat tijd verloor tijdens mijn eerste stint, had ik een goede tweede stint en heb ik opnieuw heel wat ervaring opgedaan.”

D’Ambrosio is zich bewust van het feit dat hij op zaterdag beter moet gaan presteren, ondanks dat vooral mechanische pech aan de oorzaak ligt van het oponthoud.

“Het belangrijkste nu is om mijn prestaties op zaterdag te verbeteren”, gaat de Belg verder. “Over het algemeen ben ik echter tevreden over mijn prestatie en het uitrijden van opnieuw een volledige GP”

Door: Michaël Oosterlinck

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België