D’Ambrosio: “We zijn goed begonnen”

08 september 2012 — Jérôme D'Ambrosio heeft gisteren sinds lang nog eens in een F1-bolide plaatsgenomen. De reserverijder van Lotus vervangt dit weekend in Monza Romain Grosjean en heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste twee vrije trainingen. Hij ging op zoek naar de limiet en bleef foutloos. "Het gaf een goed gevoel om weer in de auto te zitten."

Jérôme D’Ambrosio heeft gisteren voor het eerst sinds de testsessie in Maranello opnieuw van de Lotus E20 mogen proeven. De 26-jarige Belg uit Etterbeek vervangt dit weekend in Monza de Fransman Romain Grosjean. Die is dit weekend geschorst vanwege het veroorzaken van de startcrash vorige week in België.

D’Ambrosio hield een goed gevoel over aan zijn eerste kilometers sinds mei. In de eerste sessie in Monza werd hij vijftiende, maar in practice twee eindigde hij met de twaalfde tijd op slechts zes tiende van ploegmaat Kimi Raikkonen. D’Ambrosio is best tevreden met die progressie. “Het ging redelijk goed vandaag”, liet hij weten. “Het is altijd weer een goed gevoel om in de auto te zitten, maar het is natuurlijk niet gemakkelijk om plots in te vallen.”

“In Monza is het sowieso al niet eenvoudig om de limiet te vinden, zeker niet wanneer je nog aan vanalles moet wennen. Maar we hebben ons programma volledig kunnen afwerken en dat is een goed begin. Het is lastig om nu al te zeggen waar we staan, maar we hebben gedurende de trainingen vooruitgang geboekt.”

Het is belangrijk dat ik ontspannen blijf. Iedereen weet dat het moeilijk is, maar het heeft geen zin om me op een resultaat te focussen. Ik wil het stap voor stap doen, mijn concentratie behouden en veel praten met het team. Morgen wil ik in practice drie en in de kwalificaties een nieuwe stap vooruit zetten. Het belangrijkste is dat ik zo goed mogelijk voorbereid ben en dan zien we wel waar ik uitkom”, besluit onze landgenoot.

De kwalificaties vinden zaterdag om 14 uur plaats. Practice drie start om 11 uur en duurt precies één uur.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België