D’Ambrosio wil de week eindigen zoals ze begon

06 juli 2011 — Timo Glock en Jérôme D'Ambrosio kijken nog meer dan anders uit naar de komende Formule 1-race, op het circuit van Silverstone.

image

Hun team, Marussia Virgin Racing, is namelijk gevestigd in Groot-Brittannië, en Jérôme D’Ambrosio en Timo Glock wonen beiden in Oxford, op enkele kilometers van Silverstone. Vooral de aankondigingen eerder deze week, over het feit dat Virgin en Mclaren gaan samenwerken, werken erg motiverend voor het team en de rijders.

“Het is al een prachtige week geweest en we hebben nog niet eens geraced”, zegt de Duitse teamgenoot van D’Ambrosio, Timo Glock. “Ik ben erg blij met wat er in deze tijd bij het team gebeurt en ik geloof dat we nu echt kunnen werken aan de toekomst. Ik ben erg optimistisch over de toekomst.” Laat ons zeggen dat het bij de Duitser ooit anders is geweest met dat zogenaamde ‘optimisme’, maar dit keer kunnen we hem zeker en vast geloven.

Ook D’Ambrosio kijkt uit naar zijn halve ‘thuisrace’, daar Silverstone samen met Spa-Francorchamps zijn favoriete circuit is. “Buiten mijn thuisrace in Spa-Francorchamps is dit de wedstrijd naar welke ik het meest heb uitgekeken”, zegt onze landgenoot. “Ik woon in Oxford, dicht bij Silverstone, en ik voel me hier en bij het team thuis. Er zijn ook erg veel gelijkenissen met het Belgische weer.”

Jérôme is uiteraard positief gespannen na de aankondigingen die eerder deze week werden gedaan. “Er gebeurt heel veel in en rond het team”, weet D’Ambrosio. “Deze veranderingen zijn positief voor ons en ik kan niet wachten om te zien hoe deze ontwikkelingen gaan uitpakken. Ik hoop de week even goed te eindigen als we ze begonnen zijn.”

Door Michaël Oosterlinck

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België