D’Ambrosio wint Formule E-race in Marrakech, zorgen voor Vandoorne

12 januari 2019 — Jerome D’Ambrosio heeft de E-Prix van Marrakech op zijn naam geschreven. Stoffel Vandoorne, die door technische problemen tijdens de kwalificatie helemaal achteraan het pak moest starten, moest zijn bolide al na een ronde in de pits parkeren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jérôme D'Ambrosio (@jeromedambrosio) op

Er was meteen spektakel te zien bij de start in Marrakech. In een zeer opportunistische poging om de leiding van Sam Bird af te snoepen schudde Jean Eric Vergne het pak meteen door elkaar. Polesitter Sam Bird bleef aan de leiding voor de BMW’s van Sims en Da Costa.

Bird voelde vanaf het begin de hete adem van de BMW’s in zijn nek en kon niet meer aan de druk weerstaan. Halfweg de wedstrijd was de Brit teruggevallen naar de zesde plaats en leidde het BMW-duo Da Costa en Sims de wedstrijd voor Jerome D’Ambrosio, die een spectaculaire inhaalrace reed.

Terwijl de BMW’s vijf seconden voor de rest reden ging de strijd voor de derde plaats onverminderd verder en met nog tien minuten op de klok reed D’Ambrosio met Frijns en Bird in zijn spoor naar de BMW’s.

Net op het moment dat onze landgenoot kwam aansluiten bij Da Costa en Sims gebeurde er een drama toen de BMW’s in elkaar haakten bij een inhaalpoging van Sims. Hij knikkerde zijn teamgenoot uit de race en D’Ambrosio vond zichzelf zowaar aan de leiding van de race terug en dat met nog acht minuten racen voor de boeg.

Met de safety car op de baan kwam het hele pak weer samen en konden we uitkijken naar een razend spannende eindfase. De minuten tikten weg terwijl er maar geen schot kwam in het takelen van de bolide van Da Costa en de safety car kwam in de laatste ronde van de race binnen.

Jerome D’Ambrosio kon in een razend spannende slotronde druk van Robin Frijns nog weerstaan en schreef de E-Prix van Marrakech op zijn naam, Robin Frijns en Sam Bird vervolledigden het podium.


Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België