logo
 

Damon Hill gelooft in titelkansen van Nico Rosberg

05 februari 2016 — Volgens Damon Hill is Nico Rosberg na zijn twee seizoenen als vice-kampioen een veel grotere concurrent voor de titel dan ooit tevoren.


Rosberg moest de voorbije twee jaar in de strijd om de wereldtitel telkens zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Volgens Damon Hill zorgt dat ervoor dat Rosberg zich na die twee seizoenen in een betere positie bevindt in de strijd om de titel, vooral door de ervaring die hij tijdens die twee seizoenen heeft opgedaan.

Hill denkt dan ook dat Rosberg in zijn voetsporen kan treden. De Brit eindigde in 1994 en 1995 achter Michael Schumacher als vice-kampioen, alvorens hij zelf in 1996 wereldkampioen werd.

“Ik denk dat hij iets meer een te duchten concurrent is,” aldus Damon Hill tegenover Sky Sports. “Nadat hij in Austin verslagen werd, de dag waarop hij de titel verloor en Lewis een petje naar hem gooide en hij het onmiddellijk teruggooide, dat was het moment waarop Nico volgens mij bij zichzelf dacht dat hij dat niet meer pikte en de resterende races won.”

“Hij kan doorgaan en de volgende zoon van een wereldkampioen zijn die zelf wereldkampioen wordt. Hij beseft waarschijnlijk zelf dat de tijd begint te dringen en dat hij alle ingrediënten juist moet krijgen. Misschien dat hij dit jaar nog vastberadener zal zijn en moeilijker te verslaan zal zijn,” besluit Hill.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België