logo
 

Dan toch geen DDRS voor Lotus dit weekend

31 augustus 2012 — Lotus heeft, ondanks eerdere berichten over een uitgestelde beslissing, meegedeeld dat het geen gebruik zal maken van het dubbele DRS systeem voor de Belgische Grand Prix dit weekend op het circuit van Spa-Francorchamps.

Eerder vandaag berichtte Lotus nog dat ze zouden wachten tot morgen om te beslissen om al dan niet het DDRS-systeem te gebruiken tijdens de wedstrijd, maar na de tweede vrije training werd al gauw besloten om het toch niet te gebruiken. Reden hiervoor zou de beperkte tijd zijn die het team nog rest op zaterdag om het systeem optimaal te testen. Tijdens beide sessies vandaag regende het zo hard dat Lotus het risico niet wil lopen om het systeem toch te gebruiken zonder het eerst uitvoerig getest te hebben, aldus technisch directeur James Allison.

“Er wordt voor de rest van het weekend droog weer voorspeld, dus de sessies van vandaag waren allerminst nuttig om het DDRS te testen en ons voor te bereiden voor de kwalificatie en de race. Door de hevige regen van vandaag konden we dus ook geen beeld krijgen van hoe het systeem zich zou gaan gedragen in de voorspelde raceomstandigheden.”

“Omdat we een grote waarde hechten aan discretie zullen we tijdens de derde vrije training morgenvoormiddag een alternatief aerodynamisch pakket gebruiken. We willen koste wat het kost vermijden om alles toch in één keer tijdens de laatste vrije training te doen, omdat deze te belangrijk is in de aanloop naar de kwalificatie. Vandaag hebben we geleerd dat de auto zich prima gedraagt, ook zonder DDRS, en we zijn dan ook zeer tevreden om zonder kleerscheuren de eerste dag te vervolmaken in deze uitzonderlijke omstandigheden.”

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëKimi RaikkonenRomain GrosjeanLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië