Daniel Ricciardo bekent: “Ik dacht dat ik het coronavirus had”

10 december 2020 — Renault F1-piloot Daniel Ricciardo werd eerder dit seizoen opgeschrikt door een coronatest die een onduidelijk resultaat gaf.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team)

“Er was een ochtend dat ik wakker werd met een onduidelijk resultaat, dus ik werd echt om 6 uur ‘s morgens opgeschrikt,” vertelde Daniel Ricciardo volgens ‘Racer’.

“Er was wat paniek. Ik dacht bij mezelf: ‘Ik moet opnieuw getest worden’. Het was niet leuk, uiteindelijk was het oké maar het was iets dat ik nog nooit had meegemaakt.”

“En dan begin je spelletjes te spelen in je hoofd, ‘Oh, voel ik me een beetje… misschien heb ik het wel…’ maar dat was gewoon een beetje paniek die ene ochtend.”

Ricciardo was naar eigen zeggen vooral na de positieve coronatest van Sergio Perez nog voorzichtiger dan daarvoor, al werd hij dus wel ongelooflijk opgeschrikt door de bewuste coronatest.

“Het was nog in de zomer, ik geloof na de Italiaanse GP en voor Rusland. Naarmate het seizoen vorderde werd ik steeds meer gedisciplineerd wat mezelf isoleren betreft en het zorg dragen voor mezelf. Zeker toen Sergio Perez positief getest had dacht ik bij mezelf ‘Oké, dit is niet om mee te lachen.’ Ik was heel voorzichtig dus ik was erg verrast.”

“Het was dan ook geen vals positieve test, het was een onduidelijk resultaat. Ik schrok me rot!”

Tot nu toe moesten drie piloten forfait geven voor één of meerdere races door een positieve test op het coronavirus: Sergio Perez, Lance Stroll en Lewis Hamilton.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België