logo
 

Daniel Ricciardo: “Ferrari is inderdaad in mij geïnteresseerd”

29 juni 2016 — De speculaties over een mogelijke overstap van Daniel Ricciardo naar Ferrari groeiden de voorbije dagen opnieuw. De Australiër zelf zou er alvast geen twee keer over moeten nadenken.


Daniel Ricciardo die aan Ferrari wordt gelinkt als mogelijke vervanger van Kimi Raikkonen? Oud nieuws zou je zeggen, maar de voorbije dagen namen de speculaties opnieuw toe.

Ricciardo zelf beleefde dit jaar een tot dusver erg frustrerend seizoen. Hij zag Max Verstappen plots het team van Red Bull vervoegen en de Nederlander de GP van Spanje winnen, een race die ook hij had kunnen winnen indien het team zijn strategie niet had aangepast. Daarnaast verprutste Red Bull ook een mogelijke overwinning in Monaco.

Voor Ricciardo zou het een mooie overstap zijn, van Red Bull naar Ferrari. Opvallend is dat de Australiër daarmee in de voetsporen van voormalig teamgenoot Sebastian Vettel zou stappen.

“Ik heb begrepen dat ik op hun shortlist sta indien ze hun rijdersduo zouden aanpassen,” zei Ricciardo tegenover ‘Autosport’. “Ze hebben tegen mij nog niets gezegd. Er zijn geen telefoontjes geweest waarbij ze vragen of ik voor hen kan komen rijden omdat ze van Kimi af willen. Niets van dat alles. Ik ben er me echter wel van bewust dat ze interesse in mij tonen.”

“Maar in tegenstelling tot wat in diverse media wordt geschreven is er verder nog niets gebeurd,” besluit Ricciardo.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België