logo
 

Daniel Ricciardo: “Ik blijf de komende jaren voor Red Bull racen”

30 juni 2016 — Daniel Ricciardo heeft tijdens de officiële persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Oostenrijk bevestigd dat hij ook de komende jaren bij het Red Bull F1 team blijft rijden.


De Red Bull-piloot werd de voorbije maanden meermaals aan een mogelijke overstap naar Ferrari gelinkt. Er werd gespeculeerd dat Ricciardo bij Ferrari Kimi Raikkonen zou vervangen.

Ricciardo was de voorbije weken twee keer serieus gefrustreerd en teleurgesteld omdat hij even veel keer een bijna zekere overwinning verloren zag gaan door een foutieve keuze en inschattingsfout van het team. In Spanje gaf Red Bull de betere strategie aan Max Verstappen, terwijl hij in Monaco de overwinning verloren zag gaan omdat het team zijn banden was vergeten klaar te zetten voor een pitstop.

Het leidde tot heel wat frustratie bij Ricciardo maar voor de Australiër betekent het niet dat hij de renstal de rug toekeert. Samen met Red Bull wil hij terugvechten en bouwen aan de weg naar nieuwe successen in de F1.

“Ja, ik blijf bij Red Bull racing,” zei Ricciardo tijdens de persconferentie.

“We willen dit jaar races winnen maar het wordt moeilijk om voor de wereldtitel te vechten. Je kan er echter weinig aan doen. Ik kijk vooruit naar volgend jaar en wat er dan zal volgen. Ik denk dat Red Bull de beste plaats is om te proberen Mercedes uit te dagen en te verslaan.”

Ricciardo blijft minstens tot 2018 bij Red Bull en zal ook volgend jaar bij Red Bull Racing samen met Max Verstappen het rijdersduo vormen. Gisteren liet Red Bull ook al weten dat Carlos Sainz komend jaar bij Toro Rosso zal blijven racen, het zusterteam van Red Bull.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België