Daniel Ricciardo: “Ik heb geen spijt van mijn inhaalpoging”

13 november 2017 — Ricciardo moest door een gridstraf genoegen nemen met de veertiende plaats op de grid. Desondanks kan de Australiër toch tevreden terugkijken op zijn race nadat hij als zesde over de streep kwam.


Vanaf de veertiende plaats starten is alles behalve ideaal en dat kon Ricciardo dan ook aan den lijve ondervinden in Brazilië. Al in de eerste twee bochten kwam de goedlachse Australiër in het gewoel terecht en hij nam samen met Magnussen Vandoorne in de sandwich.

Onze landgenoot en Ricciardo kwamen met elkaar in aanraking en waar Vandoorne de strijd moest staken kon de Australiër als bij wonder zijn weg verder zetten.

“Mijn start was niet ideaal,” aldus Ricciardo. “Er was weinig plaats maar ik zag toch wat ruimte aan de buitenkant. Ik probeerde zoveel mogelijk gebruik te maken van de ruimte die er was maar ik wist dat er nog twee auto’s aan de binnenkant zaten. Er bestaat altijd het risico dat ze elkaar raken en op die manier tegen mij zouden eindigen. Dat is dan ook exact wat er gebeurd is maar ik heb geen spijt dat ik het geprobeerd heb.”

“De start is altijd een goede mogelijkheid om plaatsen goed te maken en door het feit dat ik zo ver naar achter stond moest ik wel iets proberen. Gelukkig liep de auto geen schade op en kon ik na een bandenwissel mijn weg verderzetten. Daarna volgden nog mooie inhaalacties en reed ik nog een goede race.”

“Telkens ik de kans kreeg om een auto in te halen deed ik het ook zo snel ik kon en daar waren een paar mooie gevechten bij. Dat resulteerde in een mooie zesde plaats. Ik was blij om de geblokte vlag te zien en ik denk dat we het maximale eruit gehaald hebben vandaag,” besluit Ricciardo.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België