Daniel Ricciardo: “Ik wil champagne proeven in 2020”

25 november 2019 — Daniel Ricciardo wil volgend jaar samen met Renault op het podium staan, iets waarin hij dit jaar niet slaagde.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Voor Renault was 2019 een F1-seizoen van hoge verwachtingen die niet ingelost werden. De Franse constructeur staat vijfde in het kampioenschap terwijl het verwacht had om vooral de kloof met de topteams te dichten.

2019 was voor Daniel Ricciardo tegelijkertijd ook een nieuw begin nadat hij jarenlang voor Red Bull had gereden. De verwachtingen werden niet ingelost, al betekent dat daarom nog niet dat het seizoen een grote teleurstelling was.

“Ik was eerst en vooral opgewonden dat ik een nieuwe start kon maken,” aldus Ricciardo. “Ik heb in het verleden de fout gemaakt van te hoge verwachtingen te hebben en teleurgesteld achter te blijven. Ik begon dit seizoen dan ook vooral met het idee van een nieuwe uitdaging te hebben.”

“Ik verwachtte dan ook niets wereldschokkends. Ik verwachtte veel van mezelf maar ik wist dat alles tijd zou vragen. We zijn er nog niet maar ik denk dat we tijdens de tweede seizoenshelft consistenter presteerden. Dat is positief.”

Volgens Daniel Ricciardo is het voorbije seizoen er echter geen om te vergeten maar wil Renault volgend jaar wel resoluut voor ‘champagne’ gaan.

“Toen ik bij Renault tekende was het doel om in 2020 minstens één keer op het podium te staan,” aldus Ricciardo.

“Dat is echt het doel. We zijn er nog redelijk wat van verwijderd maar McLaren heeft bewezen dat je op één seizoen tijd een serieuze stap vooruit kan zetten. Indien we het komende winter goed doen denk ik dan ook dat het zeker mogelijk moet zijn om ervoor te vechten.”

“Uiteindelijk of het nu champagne is of de kloof met de top drie die we serieus dichten, ik wil volgend jaar vooral op regelmatige basis met de top drie-teams strijden.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België