Daniel Ricciardo: “Ik wil Sergio Perez pesten bij de start”

29 november 2020 — Renault F1-piloot Daniel Ricciardo hoopt dat hij samen met teamgenoot Esteban Ocon een goede start kent en tijdens de openingsronde voor Sergio Perez geraakt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team)

Na het tegenvallende resultaat in Turkije hoopt Daniel Ricciardo om samen met Renault terug te kunnen slaan in Bahrein en Abu Dhabi. Vooral de start tijdens de race vandaag zal cruciaal zijn om Renault alsnog te proberen helpen aan de derde plaats in het kampioenschap.

“Perez slaagde erin voor ons te kwalificeren maar Esteban is er ook nog. Het ideale plaatje voor ons zou zijn om hem samen in de eerste bocht te passeren en wat punten terug te winnen die we twee weken geleden verloren,” blikt Ricciardo vooruit naar de race.

Ricciardo wil samen met teamgenoot Esteban Ocon het verschil maken bij de start en zo Perez in het defensief dwingen. Voor Renault is het alvast noodzakelijk om alsnog een ultieme poging te ondernemen derde in het kampioenschap te worden.

“Perez zijn lange runs waren goed en normaal is hij ook goed in het managen van de banden dus we zullen echt druk op hem moeten uitoefenen. We moeten hem pesten bij de start en zijn strategie zo wat proberen forceren.”

“Als hij vrije baan heeft dan zal hij moeilijk te verslaan zijn maar hopelijk met ons allebei rond hem zal het volstaan om tijdens de eerste paar honderd meter het verschil te maken.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België