Daniel Ricciardo is van op P4 klaar voor de strijd: “Ik ga met de ellebogen rijden”

29 augustus 2020 — Daniel Ricciardo en Renault zijn al een heel raceweekend erg competitief op het circuit van Spa-Francorchamps. De Australiër veroverde de vierde plaats op de grid en wil met de ellebogen rijden tijdens de start en de rest van de race.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

“Ik ben heel het weekend al blij, we hebben op vrijdag een erg mooie snelheid getoond,” blikt Ricciardo terug op zijn raceweekend op Spa-Francorchamps tot dusver.

“Het ziet er naar uit dat we ook vorig jaar sterk waren op circuits met weinig downforce zoals Spa en Monza. Het lijkt alsof we dat dit jaar herhalen. Het is dan ook leuk als je zo’n goed rondje voor elkaar krijgt.”

Voor de race wordt er momenteel een grote kans op regen voorspeld maar Ricciardo hoopt ongetwijfeld dat het een droge race wordt, dit omdat hij dan met weinig downforce waarschijnlijk een stuk competitiever zal zijn.

“Als het regent dan regent het, maar ik hoop op een droge race want we hebben een goede positie om de race aan te vatten en hebben ook een mooie snelheid op de rechte stukken,” Blikt Ricciardo vooruit naar de race op zondag.

“Ik denk dat we tijdens de start van de race een mooie kans krijgen en vervolgens kan ik me goed verdedigen.”

“Dat is dan ook het plan: een iets betere start kennen en vervolgens met de ellebogen rijden!”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België