Daniel Ricciardo is zeer enthousiast: “Renault heeft de ‘sweet spot’ gevonden”

03 september 2020 — Renault F1-piloot Daniel Ricciardo zakt na een sterk raceweekend op Spa-Francorchamps met veel enthousiasme af naar Monza voor de GP van Italië.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

Renault en Daniel Ricciardo kenden een zeer sterk raceweekend tijdens de GP van België. De Renault F1-bolide presteerde zeer sterk en het scheelde niet veel of de Australiër had voor een podiumplaats kunnen strijden.

Alles zou echter begonnen zijn met een specifieke afstelling die ontdekt werd tijdens de 70th Anniversary GP: “Er is zeker en vast iets dat we sinds Silverstone opgepikt hebben, de sweet spot,” vertelde Ricciardo in Spa.

“Ik heb het goede gevoel in de wagen gevonden: ‘Dit is de manier waarop we met de wagen moeten rijden’. Op dat vlak hebben we er wat mee gespeeld tijdens het raceweekend.”

“Opnieuw was er één sessie, ik denk de tweede oefensessie, waarin ik dacht: ‘oké, we hebben de sweet spot gevonden. Ik denk dan ook dat er iets fundamenteel is waaraan we moeten vasthouden.”

Ondanks het feit dat Spa-Francorchamps een zeer specifiek circuit is dat een specifieke low-downforce afstelling vraagt met specifieke onderdelen gelooft Ricciardo dat wat ze in Spa-Francorchamps ervaarden ook zal werken op circuits met veel meer downforce.

“Ik denk dat we dit ook kunnen laten werken op circuit met veel downforce. Dit is niet specifiek eigen aan lage downforce. We kunnen dit op veel circuits toepassen, het is gewoon een kwestie van vinden wat het best werkt met een hoge downforce.”

“Het brengt zeker en vast de wagen tot leven. Ik heb er dan ook erg veel vertrouwen in: dit is waarvan de RS20 houdt,” besloot Ricciardo.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België