Daniel Ricciardo krijgt van McLaren heel wat huiswerk

14 januari 2021 — De Australiër Daniel Ricciardo maakt de overstap van het Renault F1 team naar McLaren. Bij zo'n overstap moeten rijders zich op heel wat vlakken zien aan te passen en op dat vlak geeft McLaren aan Ricciardo heel wat werk.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Niet alleen de F1-bolides van Renault en McLaren zijn anders, ook de manier van werken en communiceren is anders. Bijkomend probleem voor de rijders die van team wisselen is dat er voorafgaand aan het nieuwe F1-seizoen slechts drie testdagen zijn.

Drie testdagen voor twee rijders, dat is gemiddeld anderhalve testdag per rijder en dat is uiteraard niet ideaal wanneer je bij een nieuw team aan de slag gaat. Bij McLaren stellen ze echter alles in het werk om Ricciardo zich zo snel mogelijk in te laten werken.

“We zullen hem bijvoorbeeld huiswerk geven,” vertelt McLaren-racedirecteur Andrea Stella tegenover ‘Autosport.com’. “We zullen hem geluidsfragmenten van radioboodschappen laten beluisteren, bijvoorbeeld van het voorbije seizoen.”

“We zullen zeggen: ‘Daniel, luister daar nu naar en kom terug naar ons en vertel ons wat je hoort. Wat zou je verbeteren, wat vond je goed en niet goed, hoe wil je aangesproken worden enzovoort.’”

Naast aandacht voor de manier van communiceren zijn er ook de procedures en het gevoel in de wagen en daarbij komt de F1-simulator uiteraard van pas.

“Er is ook de simulator. De simulator is een goede manier om te zien hoe een rijder rijdt,” vertelt Stella.

“Het is uiteraard niet hetzelfde als in een echte wagen rijden maar het helpt de rijders veel om alle veranderingen onder de knie te krijgen en dat op een erg natuurlijke manier. Vanuit dat standpunt is het erg nuttig.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België