Daniel Ricciardo: “Nog één minuut extra tijd en ik kon opnieuw de baan op”

24 oktober 2020 — Voor Daniel Ricciardo zat de kwalificatie er vroegtijdig op nadat hij in Q2 spinde en zijn achtervleugel beschadigde. Toch scheelde het niet veel of Ricciardo was tijdens Q3 alsnog in actie gekomen.

“Ik spinde!” antwoordde Ricciardo op de vraag van ‘Sky Sports F1 ’ wat er gebeurd was. “Ik weet het niet goed, deze wagens zijn erg gevoelig.”

“Ik probeerde enkele wagens in te halen. Ze reden naast de rijlijn maar wanneer je instuurt en remt hangt het er vanaf van waar de wind komt.”

“Van zodra ik instuurde verloor ik de achterkant van de wagen. Ik moet het echter opnieuw bekijken om te zien of er een specifieke reden was.”

“Het is echter gebeurd. Het is overduidelijk erg jammer want toen ik spinde dacht ik dat ik vervolgens gewoon verder zou kunnen rijden. Ik schoof echter tot tegen de bandenmuur en beschadigde de achtervleugel.”

Toen Ricciardo terug in de garage was stelden de mecaniciens inderdaad vast dat de achtervleugel vervangen diende te worden. Ze werkten erg hard maar konden de achtervleugel net niet snel genoeg vervangen om Ricciardo in Q3 de baan op te kunnen sturen.

“Het team slaagde er bijna in om me opnieuw de baan op te sturen in Q3. Een minuut meer tijd en ik kon de baan op,” aldus Ricciardo die van op de tiende plaats aan de race zal beginnen.

“Het is erg jammer. Ik kon hen in mijn spiegels zien werken voor mij. Het was dan ook wat een teleurstelling voor hen. We zullen echter zien wat we morgen kunnen doen om het goed te maken.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België