Daniel Ricciardo: “Renault heeft geluk nodig om op het podium te staan”

01 oktober 2020 — Renault beschikt momenteel over de vierde snelste wagen en dan heb je wat geluk nodig om op het podium te geraken, dat is althans de mening van Daniel Ricciardo.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Hij was er al enkele keren zeer dicht bij maar tot dusver is een vierde plaats het beste resultaat van dit seizoen en blijft het wachten op een eerste podiumplaats voor Renault. Het is iets waarin McLaren wel al slaagde en dat is volgens Ricciardo ook een beetje logisch omdat Renault net als McLaren wat geluk nodigt heeft om op het podium te finishen.

“Ik wil niet pessimistisch zijn maar ik denk dat we wat de snelheid betreft nog niet daar zijn,” vertelde Ricciardo eerder deze week tegen het ‘RACER magazine’. “De realiteit is dat we momenteel de vierde snelste wagen hebben.”

“Er moeten wat betrouwbaarheidsproblemen bij de concurrentie of een incident tijdens de eerste ronde plaatsvinden om op het podium te finishen.”

Ricciardo zou uiteraard maar al te graag zijn eerste podiumplaats met Renault behalen, iets dat trouwens een leuk extraatje voor Renault F1-teambaas Cyril Abiteboul zou opleveren, namelijk een tattoo.

“Ik wens niemand een crash toe, dus indien iemand een betrouwbaarheidsprobleem zou krijgen terwijl ik vierde rijd zou leuk zijn. Dan grijp ik met beide handen die podiumplaats,” zegt een vastberaden Ricciardo.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België