Daniel Ricciardo: “Renault is nu underdog voor de derde plaats”

18 november 2020 — Het Renault F1 team presteerde niet goed tijdens de GP van Turkije en heeft er volgens Daniel Ricciardo voor gezorgd dat Renault plots een underdog voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap is geworden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Voorafgaand aan de Turkse GP had Renault een punt voorsprong op McLaren en Racing Point maar een slecht resultaat tijdens de race van afgelopen zondag dreigt Renault een financiële kater op te leveren.

Renault behaalde tijdens de GP van Turkije immers slechts één punt, waardoor het nu tegen een achterstand van maar liefst 18 punten op Racing Point aankijkt dat momenteel derde staat in het kampioenschap.

Ook McLaren staat nu 13 punten voor op Renault dat van de derde plaats in het constructeurskampioenschap is weggezakt naar de vijfde plaats. Financieel betekent dat een enorm groot verschil, daarbij spreken we op zijn minst over miljoenen euro’s minder.

Het is dan ook maar de vraag of Renault die situatie nog rechtgetrokken krijgt met nog maar drie races te gaan. Volgens Renault-rijder Daniel Ricciardo is zijn team nu de underdog geworden in de strijd om de derde plaats.

“We zijn nu zeker en vast de underdog,” aldus Ricciardo. “Er zijn nog drie races, mocht dat maar één of twee races zijn dan zou ik pessimistisch geweest zijn. We kunnen er echter nog in slagen.”

“Het is jammer van de ommekeer in Turkije, dat doet pijn. Er zijn echter nog drie races en we maken nog kans om het goed te maken.”

“De races zullen waarschijnlijk onder droge omstandigheden verreden worden, maar dan kan er nog veel gebeuren. Bahrein heeft een smalle eerste bocht en misschien rijden Perez en Stroll daar tegen elkaar! We zullen zien!” besluit Ricciardo met enige vorm van humor.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België