Daniel Ricciardo: “Tweede tijd is geen verrassing voor mij”

28 augustus 2020 — Een tweede tijd voor Daniel Ricciardo mag voor sommigen dan wel een verrassing zijn, voor Ricciardo zelf komt dat niet volledig als een verrassing.

“Het was opnieuw een goede tweede oefensessie, net zoals dat ook de voorbije races voor ons het geval was,” vertelt Ricciardo na afloop. “We moeten het echter morgen zien te doen, dan telt het immers.”

“Vandaag presteerden we sterk, zelfs ondanks ons probleem aan het einde van de sessie. Uit veiligheidsoverwegingen hebben we de wagen langs de kant gezet. Het heeft geen zin om op vrijdag risico’s te nemen wanneer je mechanische problemen kent.”

Ricciardo is vooral zeer tevreden met zijn rondje dat hij met weinig brandstof reed. Uiteindelijk was Ricciardo slechts 0,048 seconde trager dan Verstappen, terwijl hij zelf 0,048 seconde sneller was dan Lewis Hamilton.

“Onze run met weinig brandstof was goed. Het rondje voelde erg goed aan en soms weet je gewoon dat de wagen goed presteert,” aldus Ricciardo.

“Ik wist dat ik competitief was en het verraste me dan ook niet om tweede op de tijdlijst te staan. Het was een goede dag en ik heb er veel uit geleerd.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België