Daniel Ricciardo vermijdt gridpenalty tijdens GP van Canada

31 mei 2018 — Het ziet er naar uit dat Daniel Ricciardo een gridpenalty tijdens de GP van Canda voorlopig weet te vermijden.

Een bericht gedeeld door TAG Heuer (@tagheuer) op

Ricciardo kreeg tijdens de GP van Monaco plots een probleem met zijn MGU-K. De Australiër kreeg het probleem al na iets minder dan twintig ronden maar slaagde er desondanks toch in om de leiding in de race te behouden en als winnaar over de finish te rijden.

Nadat er stevig gevierd werd moet er nu al meteen naar de volgende race gekeken worden, namelijk de GP van Canada. Op het circuit Gilles Villeneuve is motorvermogen zeer belangrijk en het was dan ook de vraag of motorleverancier Renault de MGU-K van Ricciardo al dan niet zou vervangen. Bij een vervanging zou Ricciardo een gridpenalty van tien plaatsen incasseren.

Volgens het Duitse ‘Auto, Motor und Sport’ is Renault er echter in geslaagd om er voor te zorgen dat de MGU-K niet vervangen dient te worden, waardoor Ricciardo niet boven het maximaal toegestane aantal van twee exemplaren komt en dus voorlopig een gridpenalty weet te vermijden.

In Monaco werd de MGU-K van Max Verstappen vervangen door een derde exemplaar dit, nadat hij het raceweekend met een nieuw tweede exemplaar was begonnen. Red Bull maakt na de crash van Max Verstappen echter handig gebruik om zonder gevolgen voor de startplaats over te schakelen naar een derde exemplaar. Verstappen startte immers sowieso als laatste.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België