Daniel Ricciardo viert ‘bizar’ podium met ‘shoey’: “Ik was echt verbaasd”

01 november 2020 — Voor de tweede keer in drie races tijd mocht Daniel Ricciardo op het podium. De Australiër spreekt van een 'bizarre' podiumplaats omdat hij verbaasd was toen hij de snellere Sergio Perez plots een extra pitstop zag maken waardoor hij op het podium finishte.

Ricicardo reed een sterke race maar zelf had hij nooit verwacht om op het podium te kunnen finishen. Daarvoor waren beide Mercedes-rijders en Max Verstappen volgens hem te snel.

“Twee podiums in drie races! Het gebeurde uiteindelijk allemaal zeer snel, het was zeer leuk,” vertelde Ricciardo na afloop van de race.

“Het was een bizar podium. Ik was vierde na de start en dat was met de drie wagens voor mij volgens mij het hoogst haalbare.”

Ricciardo was verbaasd toen hij Sergio Perez tijdens de safety car-fase plots een extra pitstop zag maken. Perez verloor daardoor een bijna zeker podiumplaats.

“Nadien had Sergio Perez een echt goede snelheid. Hij passeerde ons tijdens de pitstops,” blikt Ricciardo verder terug op het incidentrijk slot van de race.

“Ik weet niet goed wat er met Max gebeurd is maar dat zorgde er wel voor dat we konden strijden voor de derde plaats op het podium. Perez pitte aan het einde van de safety car voor softs terwijl wij onze positie behielden.”

“Ik was eerlijk gezegd verrast om hem te zien pitten. Hij was vandaag sneller dan ons. Indien hij met dezelfde wagen en dezelfde banden buiten was gebleven dan zou hij derde geweest zijn.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België